Antarktis pingviner i oprør over forsamlingsforbud på Dronning Maud Land

0
2190

neumayer stationenSituationen er glohed i Dronning Maud Land på Antarktis hvor områdets pingviner er gået i oprør over en nylig regel omkring forsamlingsforbud.

Hele miseren startede for kun få uger siden hvor det var kommet en af de lokale pingvinflokke for ører at Norsk lov gjaldt på Dronning Maud Land, og de derfor mente at være set som andenrangsborgere.

Vi er blevet holdt nede af de fælles nationer der har forskning på vores områder, vi har ikke haft adgang til den velfærd der skal tilkomme os ifølge den norske lovgivning,
fortæller pingvinernes talsmand der ønsker at forblive anonym således at forskerne ikke kan finde ham, da de ikke ikke kan kende forskel på pingvinerne alligevel. Talsmanden fortsætter,
Man burde mene at de havde lært noget af kampene i mellem amerikanere og indianere, eller endnu værre, Boerkrigene. Men det er så typisk mennesker ikke at tage historien til sig. 

Efter pingvinernes opdagelse af den manglende velfærd for deres art, startede der store protester rundt om på Dronning Maud Land, hele regionen er ramt men hårdest ser det ud for især området ved den tyske forskningsstation Neumayer der også er omkranset af flere nordiske forskningsstationer.

De europæiske forskere har i perioder måtte barrikadere sig på deres stationer pga. pingvinernes protestdemonstrationer, hvor de blandt andet har kastet vingetegn og råbt næbbet ukvemsord efter personalet på forskningsstationerne.

 

Dette har resulteret i at forskerne nu har udstedt et forsamlingsforbud for pingvinerne i området, Vi har simpelthen ikke turde gå ud, fortæller Helmer Kjölle fra forskningsstationen Neumayer.
Områdets pingviner er dog ikke tilfredse med forsamlingsforbuddet, vi går vinteren i møde her på den sydlige halvkugle nu, fortæller pingvinernes talsmand, og hvis vi ikke må samle os i flokke så kan vi ikke holde varmen længere og vi formoder ikke at vi må flytte ind på stationerne.
Helt sort/hvidt ser det dog ikke ud for hverken pingviner eller forskere i Dronning Maud Land. Den eneste finske forskningsstation på antarktisk ABOA har udtalt at hvis ellers pingvinerne får styr på deres militante rebeller, så vil ABOA give husly til samtlige pingviner i området.

De fleste pingvinflokke i området adlyder indtil videre forsamlingsforbudet, hovedsageligt i frygt for at blive solgt som pingvinstænger. Dog som det ses på filmen her, er enkelte pingviner gået i storoprør og angriber forskerne ved enhver given lejlighed i kampen for at få deres land tilbage.

Vi har en lille og kold station, så vi kan godt bruge nogle til at dele varme med i de kolde vintermåneder, og da vi har masser af pirogger og lakrids er forplejningen heller ikke noget problem, siger Jorma Jouni fra den finske station ABOA.

Det varsler fred påstår nogle, ‘revolution’ hviskes der til gengæld i andre kroge. Fremtiden er uvis og hvis situationen bliver mere hed så smelter sydpolen, slutter Helmer Kjölle fra forskningsstationen Neumayer af med.

Penguins