Europæiske veteraner opruster mod truslen fra øst

0
881
Den danske veteran Ester Madsen (tidligere Eigil Madsen), deltager i en militær øvelse i Belgien.
Den danske veteran Ester Madsen (tidligere Eigil Madsen), deltager i en militær øvelse i Belgien.

Ikke-officielle militære efterretninger lægger op til at de Europæiske lande, herunder også Danmark, har været for optimistiske i deres udsendelse af professionelle soldater.

Ved en fælles europæisk optælling af militær og militært udstyr i starten af Maj 2017, er status nu den at der ikke er nok stående militær tilbage i de respektive lande til af modstå den trussel der på det seneste har vist sig både fra Nordkorea og Rusland.

Forsvarsministeren udtrykker sin bekymring for resultaterne hvis vi gav rifler til ungdommen, der i den grad er bedre rustet til at bruge smartphones og kigge nedad. Derfor er der ikke noget ønske om at udvide nogen form for værnepligt i  nogle af de Europæiske lande.

Til gengæld er nogle interne dokumenter forsvundet fra Forsvarsministeriet, og på mystisk vist dukket op igen på et tilfældig bænk nær Amager fælled.

Dokumenterne afslører af de europæiske lande alligevel har fundet en potentielt fungerbar  løsning. 8 Af de Europæiske lande herunder også Danmark har på forsøgsbasis oprettet særlige militære enheder bestående udelukkende af veteraner, bogstaveligt talt. Der er to krav for at veteransoldaterne kan blive optaget i specielenhederne og være med til at forsvarer et potentielt angreb fra øst, i mens den stående hær er lånt ud til andre begivenheder.

  1. De skal være så gamle at de ikke kan bruge smartphones.
  2. De skal være så unge at de endnu ikke er døde af alderdom.

Den første enhed blev allerede oprettet i Juli 2017 og udmærker sig fint i forbindelse med militære øvelser, generhvervelse af kørekort, alzheimer tests m.v.

Forsvarsministeriet indrømmer efter offentliggørelsen af dokumenterne på Amager fælled, og taler frit ud af posen hvor de åbenlyst glæder sig over de vellykket enheders præstationer, men udtaler samtidig at der naturligvis kun er tale om midlertidige enheder der inden for korte perioder i fredstid, og endnu kortere i krigstid, vil kunne opløse sig selv helt uden at blive kommanderet til det.